Home  /   Cursus aanbod voor kinderen en volwassenen | Alphenpoort  /   Typecursus voor volwassenen bij Alphenpoort

COMPUTER TYPEN VOOR VOLWASSENEN

Volg een typecursus voor volwassenen bij Alphenpoort.
Je kunt ieder moment starten, de cursus is met lessen én online thuis oefenen. Na je examen heb je een typediploma!
We komen ook bij bedrijven.
 • We gebruiken de typecursus ‘TypeTrainer’voor volwassenen.
 • De cursus voor volwassen bestaat uit 3 groepslessen in het leslokaal Alphenpoort en thuis oefenen. In overleg, wanneer u dat wenselijk vindt, kunnen er wekelijks lessen gevolgd worden.
  In de eerste les maakt u kennis met de coach, geven we een introductie over de cursus en ontvangt u een code. Om de cursus goed te kunnen volgen worden diverse punten en tips uitgelegd.
 • Het doel is door blind met 10 vingers en met weinig fouten, goed te leren typen. De nadruk bij typen is vooral gericht op de typetechniek. In de 2e les kijken we daarom ook of de typetechniek, vinger/hand/zit houding, goed is. De snelheid kan pas daarna langzaam opgebouwd worden.
 • Met oefenen gebruiken we de ‘bbox’, dit is een overkapping (Blauwe Box) die over de handen én het toetsenbord gaat. De bbox is eventueel te vervangen door een doos of theedoek, maar u kunt deze ook tijdelijk huren. De huur voor de bbox is €10,00 (u ontvangt €10,00 retour na inlevering, mits in goede staat).
 • De cursist wordt in de les gestimuleerd door de typecoach, zij zal de vorderingen controleren. Tijdens de cursus is er in de les en per mail contact.
 • In het programma kan de coach voor u in het type programma persoonlijke aanpassingen maken. Hierdoor is de cursus voor iedereen toegankelijk, zoals bv bij dyslexie.
 • Cursisten krijgen een code om de lessen ook thuis te kunnen volgen. Voor een goed resultaat adviseren we om, zoveel mogelijk dagelijks en met regelmaat, minimaal 15-20 minuten te oefenen. Typen is een vaardigheid en regelmatig oefenen geeft het beste resultaat.
 • Na 12 lessen wordt de cursus in de 3e les afgesloten met een examen en kan een diploma of certificaat gehaald worden. Met het examen wordt er blind, met tien vingers getypt, 130 aanslagen per minuut gehaald, maximaal 2% fouten gemaakt, en zal er wekelijks geoefend moeten zijn.
  MEER INFORMATIE EXAMEN EISEN
 • De kosten voor de cursus ‘leren blind typen voor volwassenen’ incl. een examen, diploma of certificaat, incl. lesmaterialen, wekelijks mail contact over de vorderingen en 3 bijeenkomsten zijn € 145,00 per persoon.

Een deelnemer kan ieder moment starten met de cursus.
Voor de volwassenen, die individueel de cursus willen volgen, is geen wachtlijst, er kan na aanmelden en inplannen van de eerste les direct met de typecursus gestart worden.

We bieden de mogelijkheid om wekelijkse lessen (met bij betaling á € 12,50 per les) te nemen.

Bij het aanmelden van een groepje van minimaal 6 deelnemers, worden er 13 lessen gegeven.
De data’s met lessen worden in overleg op een vaste dag en tijd ingepland. De kosten voor een groepje van minimaal 6 personen en incl. een examen, diploma of certificaat, lesmaterialen en 13 !! bijeenkomsten zijn €145,00 per persoon.