Home  /   Cursus aanbod voor kinderen en volwassenen | Alphenpoort  /   Typecursus  /   Typecursus voor kinderen met dyslexie of bijzonder onderwijs

TYPECURSUS VOOR KINDEREN MET DYSLEXIE

Alphenpoort is gespecialiseerd en heeft ervaring opgebouwd met het geven van een typecursus voor kinderen met dyslexie of bijzonder onderwijs. Scholen/instanties moedigen dit aan, zodat ze een laptop kunnen gebruiken.

Regelmatig komen dyslexie leerlingen naar Alphenpoort, omdat we gespecialiseerd en ervaring hebben opgebouwd met les geven. Wanneer een leerling dyslexie heeft, wordt door scholen en instanties het typen juist vaak aangemoedigd. Vooral wanneer er op school een laptop als hulpmiddel gebruikt mag worden. Dan is blind typen met 10 vingers wel zo handig.

Alphenpoort leert kinderen, vooral in de eerste 7 lessen, letter voor letter te typen om de automatische stappen in de vingers te krijgen. Bij dyslexie is het juist goed om deze oefeningen te maken, want bij het regelmatig zien van de letters, train je ook de spelling.

Het doel ‘leren typen’ is voor deze leerling vaak best moeilijk. We hebben alle mogelijke middelen om het programma aan te passen en daarnaast is er speciaal het Xtra programma ontwikkeld. Hier maken we ook regelmatig dankbaar gebruik van. Het Xtra programma, heeft grotere letters en de oefeningen zijn korter.

In enkele gevallen wordt geadviseerd om (tussendoor) een extra les te nemen.
Voor het examen geven we, als dat nodig is, wel eens extra tijd, is voor deze leerling wel zo prettig en het kost niets meer.

Een enkele keer wordt, vóór het maken van het examen, de geheime toets ingeschakeld…

U begrijpt, omdat de cursus van korte duur is, er regelmatig aanpassing worden ingevoerd, het ook goed is om contact te hebben tussen leerling, ouder(s) en de coach.

Uiteindelijk gaat het iedere dyslectische leerling lukken om bij Alphenpoort ook blind met 10 vingers te typen!
.
.
.
.
.
.
.
.