Home  /   Cursus aanbod voor kinderen en volwassenen | Alphenpoort  /   Programmeren met Scratch

PROGRAMMEREN MET SCRATCH

Scratch is een computertaal en met ‘lego’ blokken bouw je eigen gemaakte leuke programma’s en kun je delen. Alphenpoort geeft regelmatig  aan 10-17 jarigen, onder begeleiding van Oscar (ervaren programmeur) en Carla Klein Heerenbrink, een leuke cursus programmeren met Scratch.

Wat is scratch?
Scratch is een gratis software die ontwikkeld is om te leren hoe computers werken en de beginselen van het programmeren te leren door het maken van een project. Ook wordt het logisch denken ontwikkeld.
Om met een computer te praten, heb je een programmeertaal nodig. Scratch is zo’n computertaal. Met Scratch kan je zelf computerprogramma’s maken. Je klikt de instructies voor je programma zo aan elkaar en voor je het weet heb je je eigen tekenfilmpje of spelletje gemaakt. Het is heel makkelijk, iedereen kan het leren!

De speelse presentatie, alsof je met lego aan het bouwen bent, maakt het toegankelijk voor iedereen die kan lezen. Het toepassingsgebied is enorm breed, bijvoorbeeld animatie, rekenen, verhalen, games, simulatie en muziek. Ondanks die breedte kan op de meeste terreinen ook heel diep worden in gegaan.

De cursus Scratch bestaat uit 6 bijeenkomsten op de locatie Alphenpoort
De kosten zijn €55,00 p.p.

Wil je je inschrijven voor de cursus? Dat kan!

Mail naar: info@alphenpoort.nl
Vermeld je naam, adres en woonplaats en dat je met de workshop Scratch mee wilt doen.


Programmeren met Scratch
LEES MEER INFORMATIE OVER DE CURSUS